„Rengtis pagal savo amžių“ – mitas, kurį būtina išsklaidyti

„Rengtis pagal savo amžių“ – mitas, kurį būtina išsklaidyti

Ar dažnai girdite aplinkinius teigiant, kad sulaukusios vyresnio amžiaus, turime rengtis pagal savo amžių? Tačiau, ar jums neatrodo, kad turėtumėte dėvėti tai, kas jums leidžia pasijusti geriau ir labiau pasitikėti savimi? Jūsų drabužių pasirinkimas turėtų priklausyti ne nuo metų skaičiaus pase, o nuo jūsų figūros, apimčių, gyvenimo būdo, pomėgių ir pasitikėjimo savimi.

Todėl pateiksime jums kelis patarimus, kurie padės patobulinti savo stilių ir pamiršti apie „rengimosi pagal savo amžių“ mitą.

Rinkitės kokybę, o ne kiekybę

Labai dažna moteris pripažįsta, kad kiekvieną naują sezoną ji bando žūtbūt įsigyti daugybę naujausias mados tendencijas atitinkančių drabužių. Tačiau visa tai sukuria didžiulę netvarką mūsų drabužių spintose. Be to, sulaukus vyresnio amžiaus, dėl iki tol daugybę metų taikyto nuolatinio naujausių tendencijų vaikymosi, drabužių spinta gali būti tiesiog perpildyta visai tarpusavyje nesuderinamais drabužiais. Ir nors kai kuriuos iš jų galite dėvėti nuolat, prie didžiosios dalies drabužių jūs nė neprisiliečiate.

Perpildyta drabužių spinta dažnai kelia papildomą įtampą ir stresą. Tuo tarpu, turint mažiau pasirinkimo galimybių, tačiau renkantis iš drabužių, kuriuos tikrai mėgstate, galima reikšmingai palengvinti savo kasdienybę. Todėl stenkitės orientuotis į kokybę, o ne kiekybę.

Nuspręskite, kokią žinutę turi perduoti jūsų stilius

Per daug metų galite būti sukaupusios pačių įvairiausių stilių drabužių, tačiau didelė jų dalis gali nebeatitikti jūsų pasikeitusio požiūrio į įvaizdį ir paties gyvenimo būdo. Pavyzdžiui, gal pastaruoju metu sulaukėte paaukštinimo pareigose ir jums reikia, kad jūsų įvaizdis atspindėtų didesnį autoritetą darbovietėje? Gal išėjote į pensiją ir jums nebereikia tiek daug aprangos detalių, derančių prie oficialesnės aplinkos? O gal ėmėte gyventi daug aktyvesnį gyvenimą, todėl norite, kad jūsų stilius atitiktų pasikeitusią kasdienybę?

Kad ir kaip būtų, turėtumėte susiaurinti savo pasirinkimą iki tų drabužių, kurie iš tikrųjų optimaliausiai atitinka jūsų gyvenimo būdą ir skleidžia norimą žinutę.

Renkitės pagal savo figūrą

Visų pirma turite žinoti, koks yra jūsų figūros tipas. Tai padės suprasti, kaip rengtis atsižvelgiant į savo figūros tipą, išryškinant savo figūros privalumus ir užmaskuojant jos trūkumus.

Pavyzdžiui, jei jūsų klubai platūs, o pečiai siauri, stenkitės pirmenybę teikti tamsios spalvos kelnėms ir šviesioms palaidinėms, tokiu būdu vizualiai subalansuodamos savo kūno proporcijas. Žinoma, reikėtų strategiškai pasitelkti ir tinkamas tekstūras bei raštus. Toms figūros vietoms, kurias norėtumėte vizualiai sumažinti, rekomenduojama rinktis matinių atspalvių ir vienspalvius drabužius, o ten, kur reikia sukurti didesnių apimčių iliuziją, galite pasirinkti blizgesnes medžiagas, pvz., atlasą, drąsius raštus arba faktūrines detales, pvz., raukinius arba klostes.

Neutralios spalvų paletės pasirinkimas

Sutikite, kiekviena būtume laiminga, jei turėtume įvairioms progoms lengvai suderinamų drabužių. Tačiau, turint spintą, perpildytą pačių įvairiausių spalvų drabužių, tai padaryti kartais atrodo tiesiog neįmanoma. Todėl tokiais atvejais labai naudinga laikytis neutralios spalvų paletės principo.

Pabandykite savo stiliaus pagrindui naudoti neutralias spalvas, pvz., juodą ar pilką, ir prie jų derinti ryškesnei spalvų paletei priklausančias spalvas, kurios taptų žavingais jūsų įvaizdžio akcentais. Be to, tokiu būdu jums bus daug lengviau derinti ir aksesuarus.

Nuolat tobulinkite savo įvaizdį

Jaunystėje mes turime daug daugiau energijos, noro ir entuziazmo išbandyti pačius įvairiausius stilius, tačiau bėgant metams susidomėjimas tuo paprastai mažėja, kol galiausiai imame rinktis tuos pačius drabužius, apsistodamos ties pilku ir neišraiškingu įvaizdžiu.

Be to, laikui bėgant, kinta ir mūsų figūra, todėl mes tiesiog privalome į tai atsižvelgti ir atnaujinti savo įvaizdį. Jau nekalbant apie tai, kad pasirinkta apranga leistų mums jaustis patogiai ir pasitikėti savimi. Taigi, jei norite, kad jūsų stilius jums suteiktų daugiau pasitikėjimo, komforto ir padėtų atrodyti elegantiškai, turite skirti pastangų ir nuolat tobulinti savo įvaizdį.

Pabaigai

Galiausiai, prisiminkite vieną paprastą ir pagrindinę taisyklę – dėvėkite tai, ką norite! Jūsų garderobą turėtų sudaryti tik jūsų mėgstami drabužiai, kurie atspindėtų jūsų asmenybę, suteiktų daugiau pasitikėjimo savimi bei žavesio, o tokių drabužių, kurie „atspindi jūsų amžių“, reikėtų atsisakyti.

 (626)