Kaip rengtis atsižvelgiant į savo figūros tipą

Kaip rengtis atsižvelgiant į savo figūros tipą

Praėjusiame straipsnyje padėjome jums išsiaiškinti, kaip sužinoti, koks yra jūsų figūros tipas. Todėl dabar atėjo metas pateikti keletą praktiškų patarimų, padėsiančių jums pasirinkti drabužius, kurie geriausiai tiktų jūsų figūros tipui.

Kaip ir ką rengtis moterims, turinčioms kriaušės formos figūrą?

Šios figūros tipo privalumas yra tas, kad tinkamai pasirinkus drabužius galima sukurti smėlio laikrodžio formos figūros tipo iliuziją. Jūsų pečiai yra siauresni, o klubai platesni. Todėl šiuo atveju viskas, ką turite padaryti, tai tinkamai subalansuoti aprangos detales.

Plačios kelnės, A formos sijonai arba suknelės raštuotu arba rauktu viršumi, suteikiančiu viršutinei kūno daliai daugiau ryškumo, tinka kuo puikiausiai. Aptempti džinsai su laisvesniu viršumi padeda sukurti smėlio laikrodžio formos iliuziją. Trumpa palaidinė, širdelės formos iškirptė, V arba gili V formos iškirptė, apskrita arba laivelio formos iškirptė gali padėti sukurti balansą tarp viršutinės ir apatinės dalies.

Ko vengti?

Venkite aptemptų palaidinių ir plačių kelnių arba sijonų – nebent jums patinka tokia išvaizda.

Kaip ir ką rengtis moterims, turinčioms smėlio laikrodžio formos figūrą?

Kadangi jūsų figūra yra puikiai subalansuota, jums nebus sunku pasirinkti ir tokią suknelę. Jūsų pasirinkta suknelė turi atitikti jūsų kūno linijas, jas gražiai pabrėždama. Nepamirškite, kad toli gražu ne kiekviena moteris gali didžiuotis tokia figūra, todėl pasistenkite pasinaudoti visais jos privalumais.

Tokiai figūrai labai tiks prie liemens prigludusios suknelės. V arba gili V ir širdelės formos iškirptė padės išryškinti ir pabrėžti jūsų viršutinę kūno dalį. Tuo tarpu norėdamos pabrėžti savo liemenį, galite apsijuosti diržu – ties natūralia liemens linija arba žemiau bambos (abiem atvejais diržas labai tiks). A formos ar panašaus kirpimo suknelės puikiai tinka rūpinantis savo apatine kūno dalimi, o figūrą aptempiančios suknelės yra tiesiog tobulas pasirinkimas.

Ko vengti?

Šiam figūros tipui tinka bene kiekvienas drabužis. Tačiau derindamos labai laisvus viršutinius drabužius su laisvomis kelnėmis, suknelėmis ar sijonais, galite visai paslėpti gražias savo kūno linijas, todėl geriau to nedarykite.

Kaip ir ką rengtis moterims, turinčioms obuolio formos figūrą?

Kadangi tokios figūros moterims daugiausiai svorio susikaupia virš klubų, jų diafragmos linija atrodo sunkesnė nei likusi kūno dalis, su labai minimaliai matomu juosmeniu. Taigi, pagrindinis tikslas yra nukreipti dėmesį nuo tos kūno dalies ir pabrėžti stipriąsias savo figūros puses. Būtent todėl jūs turėtumėte paryškinti kojas arba rinktis V arba gilios V iškirptės suknelę, kuri padėtų sukurti ilgesnio liemens iliuziją.

Tokiai figūrai tinka A formos arba ties juosmeniu siaurėjančios suknelės. Galite dėvėti sukneles margintas įvairiais raštais arba skirtingų tekstūrų striukes, kurios sukuria papildomo sluoksnio įspūdį ir nukreipia dėmesį nuo tų figūros vietų, kurias reikia paslėpti. Rekomenduojame rinktis monochromines, tamsių spalvų ir ilgomis (arba trijų ketvirčių) rankovėmis sukneles bei laisvo kirpimo marškinėlius. Taip pat galite dėvėti ir į apačią platėjančius drabužius, pvz., „palazzo“ kelnes ir kt. – tokiu būdu sukursite optimalų balansą. Be to, kadangi jūsų pečiai yra platesni, o krūtinės apimtis turbūt didesnė, reikėtų įsigyti ir tinkamą liemenėlę.

Ko vengti?

Venkite aptemptų suknelių ar marškinėlių ir aptemptų džinsų derinio. Liemenį juosiantį diržą pabandykite pakeisti aukštesniame lygyje juosiamu diržu, tokiu būdu geriau subalansuosite figūrą.

Kaip ir ką rengtis moterims, turinčioms pieštuko formos figūrą?

Jums reikėtų labiausiai akcentuoti rankas ir kojas. Šio tipo figūrą galima prilyginti smėlio laikrodžio figūrai tik be aiškiai matomo liemens.

Rinkitės A formos sijonus, rauktus ir sluoksniuotus viršutinius drabužius. Renkantis sukneles reikėtų ieškoti tokių, kurios suteikia daugiau formos apatinei kūno daliai, ir iškirptes, kurios paryškina viršutinę kūno dalį. Berankovės, be petnešėlių, širdies formos iškirptės yra tai, ką turėtumėte pasirinkti. Daugiau žavesio jūsų figūrai suteiks sportinės palaidinės, ilgos striukės ir apsiaustai.

Ko vengti?

Venkite aptemptų ir tiesaus kirpimo drabužių.

Pabaigai

Šių patarimų pagalba jums turėtų būti kur kas lengviau pasirinkti geriausiai jūsų figūros tipą atitinkančius drabužius, kuriuos dėvėdamos jaustumėtės savimi, pasitikėtumėte savo jėgomis ir spinduliuotumėte teigiamą energiją.

 (2297)