Patarimai, padėsiantys drabužius įsigyti išmintingai

Patarimai, padėsiantys drabužius įsigyti išmintingai

Šiais laikais drabužių perkame kur kas daugiau, nei kada nors anksčiau, tačiau juos dėvime daug rečiau. Viena iš priežasčių, dėl kurių įsigytus drabužius moterys dėvi vis rečiau, yra ta, kad jos nežino kaip arba su kuo juos dėvėti. Jeigu ir jums teko susidurti su panašia situacija, kai įsigyjamų drabužių kiekis nuolatos auga, tačiau juos dėvite vis rečiau ir galiausiai matote, kad jūsų spintoje įsivyravo didelis chaosas, su kuriuo jums darosi sunku susitvarkyti, dabar būtų pats metas susipažinti su keliais patarimais, kaip  drabužius įsigyti išmintingai.

Prieš apsipirkdamos, peržiūrėkite savo drabužių spintą

Prieš pradėdamos drabužių paieškas, turėtumėte užmesti akį į tai, ką turite savo drabužių spintoje. Tai padės jums kur kas lengviau nustatyti, ar naujas jūsų norimas įsigyti drabužis derės su tuo, ką jau turite, ir padės užpildyti konkretaus trūkstamo drabužio spragą.

Sukataloguokite spintos turinį

Net jei manote negalinčios apie tai nė pagalvoti, nes baiminatės, kad tai gali užtrukti pernelyg ilgai, vis dėlto, jei pasiryšite sukataloguoti savo drabužių spintos turinį ir išsaugosite šiuos įrašus savo išmaniajame telefone ar kompiuteryje, galėsite visada tiksliai žinoti, ką turite savo drabužių spintoje. Tai taip pat padės žinoti, ar konkretus naujas drabužis iš tikrųjų galės derėti su tuo, ką jau turite.

Nepirkite po vieną prekę

Jei iki šiol buvote pratusios kaskart įsigyti po vieną drabužį, nuo šiol tokią praktiką turėtumėte pakeisti. Pasistenkite iš anksto suplanuoti taip, kad vienu kartu įsigytumėte kelis drabužius arba net pilną komplektą, sudarytą iš puikiai suderintų komponentų. Tokiu būdu užtikrinsite, kad tai, ką įsigysite, iš tikrųjų dėvėsite. 

Eksperimentuokite saikingai

Nebijokite eksperimentuoti su naujais stiliais, tačiau tai turėtumėte daryti atsargiai. Išeiti iš savo komforto zonos visuomet yra tinkamas sprendimas, kuris padeda atrasti tai, ko nesitikėjote. Jeigu, taikydamos tokią praktiką, pastebite, kad jūsų drabužių spinta nuolat pasipildo tarpusavyje nederančiais ir retai dėvimais drabužiais, metas sunerimti. Tokiais atvejais vertėtų eksperimentuoti pamažu ir pasistengti išlaikyti tą pačią stiliaus liniją.  

Didžiausią dėmesį skirkite kokybei, o ne kiekybei

Nors gali atrodyti visiškai nepriimtina pirkti brangesnius drabužius, kai siekiate apsipirkti kuo pigiau, orientavimasis į kokybę, o ne į kiekybę ilgainiui gali padėti jums sutaupyti gerokai daugiau pinigų drabužiams. Didesnė kaina dažniausiai yra aukštesnės kokybės rodiklis, tačiau apie drabužio kokybę galite spręsti ir pagal medžiagas, iš kurių jis yra pagamintas, bei kirpimą. Pirkdamos brangesnius drabužius, investuojate į ateitį ir galite jaustis ramiau, žinodamos, kad toks drabužis jums tarnaus kur kas ilgiau.

Pirkite tinkamo dydžio drabužius

Paklauskite savęs, kiek kartų buvote įsigijusios netinkamo dydžio drabužį, nes jis jums labai patiko ir manėte, kad pasikoreguosite savo kūno linijas ir jis jums tiks? Iš tiesų, turbūt ne viena moteris kartkartėm leidžia sau padaryti tokią klaidą. Jei norite apsipirkinėti išmintingiau, turėtumėte pirkti tiksliai jūsų kūno apimtis atitinkančio dydžio drabužį. Todėl, prieš leidžiantis į drabužių paieškas, būtinai išsiaiškinkite, koks yra jūsų figūros tipas ir kūno apimtys.

Vadovaukitės „trijų taisykle“

Galiausiai, siūlome vadovautis viena paprasta, tačiau labai praktiška „trijų taisykle“, kuri sako, kad neturėtumėte pirkti jokio drabužio, jei negalite lengvai sugalvoti trijų jau turimų drabužių ar aksesuarų, prie kurių jis derėtų, arba nesugalvojate trijų konkretaus drabužio panaudojimo būdų.

Taigi, tikimės, kad nuo šiol drabužių pirkimas jums bus daug efektyvesnis, jei pasinaudosite šiais praktiškais patarimais.

 (198)