Kaip atrodyti stilingai ir elegantiškai žiemą

Kaip atrodyti stilingai ir elegantiškai žiemą

Žiema gali pasirodyti sudėtingiausiu sezonu, kalbant apie aprangos stilių, kai reikia kasdien dėvėti žieminius drabužius, kurie turi apsaugoti nuo žvarbaus oro, ir kartu atrodyti elegantiškai. Kai pagrindinis tikslas yra nesušalti, savaime norisi apsirengti kuo daugiau šiltų drabužių, prieš einant į lauką. Tačiau tai nereiškia, kad žiemos negalima pasitikti atrodant elegantiškai ir stilingai. Tai nėra taip jau sudėtinga – elementarus aprangos planavimas gali palengvinti stiliaus formavimą šaltuoju metų laiku ir apsirengti taip, kad būtu šilta ir patogu, kartu atrodant stilingai bei elegantiškai.

Pradėkite nuo termo drabužių 

Nors tai atrodo savaime suprantama, kad šaltuoju sezonu pirminį drabužių sluoksnį turėtų sudaryti ploni termo drabužiai, tačiau daugelis moterų apie juos dažnai pamiršta. Jie labai gerai šildo, todėl nebus šalta net ir su plonesniais viršutiniais drabužiais, be to, termo drabužiai yra labai patogūs. 

Sluoksniuokite drabužius

Tikslingas drabužių sluoksniavimas yra puikus būdas užtikrinti šilumą ir kartu suformuoti elegantišką įvaizdį. Sluoksniuojant drabužius, galima eksperimentuoti su įvairiais raštais ir tekstūromis, be to, sluoksniavimas užtikrina didesnį funkcionalumą, nes leidžia lengvai prisitaikyti prie bet kokios oro temperatūros – nuo stingdančio šalčio lauke iki karštos biuro aplinkos.

Tam rekomenduojama įsigyti daugiau plonesnių, tačiau labai šiltų drabužių, kurių pagalba galėtumėte lengviau sluoksniuoti, žaisti su įvairaus ilgio drabužiais ir stiliais, kad pasirinktumėte būtent tai, kas atitinka jūsų kūno linijas. Pavyzdžiui, galite dėvėti pončą ar apsiaustą ant megztinio arba eksperimentuoti su skirtingo ilgio sluoksniais, ant ilgesnės viršutinės dalies dėvėdamos trumpesnį paltą.

Nevenkite baltos spalvos

Turbūt pastebėjote, kad daugelis žmonių žiemos sezono metu vengia baltos spalvos drabužių. Tačiau iš tikrųjų baltos striukės ir paltai gali pagyvinti jūsų išvaizdą ir puikiai tikti žiemai. Pavyzdžiui, galite rinktis kreminės spalvos derinį, kuris atrodys labai rafinuotai. O jei toks įvaizdis jums pasirodys nuobodokas, baltus arba kreminius drabužius visuomet galite derinti su tamsesniais raštais ar tamsiomis vienspalvėmis stiliaus detalėmis, kad kontrastas išliktų gaivus. 

Išbandykite ryškų įvaizdį

Jei nepraleidžiate progos savo įvaizdį pagyvinti išraiškingais bateliais, papuošalais ar rankine, lygiai tą patį galite padaryti ir pasirinkusios išraiškingą paltą. Nors apniukusiomis žiemos dienomis jums gali kilti noras pasirinkti tamsų paltą ar striukę, pasistenkite bent retkarčiais juodos ir pilkos spalvos drabužius pakeisti ryškaus atspalvio arba drąsesnių raštų žiemine striuke ar paltu.

Naudokite diržą

Galite rinktis drapiruotą megztinį arba apsiaustą, kuris padėtų lengviau išlaikyti šilumą ir leistų pasijusti taip, lyg būtumėte apsigaubusios šilta ir jaukia antklode. Tačiau tam, kad šilumą išlaikyti būti lengviau, pasirinkite tokį viršutinės dalies drabužį, kurį būtų galima dailiai apjuosti diržu - jis gali būti tiek tos pačios, tiek kontrastingos spalvos.

Nepamirškite šalio

Šalis žiemą yra ne tik puiki stiliaus detalė, tačiau ir tikrų tikriausia būtinybė! Jis šildo, apsaugodamas kaklą, ir kartu pagyvina tamsų įvaizdį ryškesnėmis ir gaivesnėmis spalvomis. Jei norite išraiškingesnio įvaizdžio, galite pasirinkti labai didelį ir storą šalį. Jei jūsų įvaizdis labai tamsus ir (arba) vienspalvis, apsvarstykite galimybę pasipuošti išraiškingo stiliaus šaliu, kuris padės suformuoti akį traukiantį įvaizdį.

Dėvėkite kepurę

Žiemą nedėvint galvos apdangalo, galima prarasti daug kūno šilumos, todėl ypač šaltomis žiemos dienomis reikėtų dėvėti kepurę. Pasirinkite tokią žieminę kepurę, kuri atitiktų jūsų veido formą, jums patiktų, būtų patogi ir papildytų jūsų žieminės aprangos stilių. Puikiu pasirinkimu galėtų būti kokybiška dirbtinio kailio kepurė, kuri tarnautų tikrai ne vienus metus, arba lengva ir šilta kepurė iš vilnonių siūlų.

Dėvėkite pirštines

Žemą neapsieiname ir be pirštinių. Trumpos pirštinės tiks prie bet kokios aprangos, o jei mėgstate paltus ir striukes trumpesnėmis rankovėmis, prie jų tobulai tiks ilgos pirštinės. Ir jokiu būdu neapsiribokite tik juodos spalvos pirštinėmis – rinkitės ir kitas spalvas, kurios derės prie jūsų įvaizdžio ir suteiks jam daugiau originalumo.

 (401)