Madingai sušilkite pasitelkdamos kelis praktiškus žiemos stiliaus patarimus

Madingai sušilkite pasitelkdamos kelis praktiškus žiemos stiliaus patarimus

Kai už lango ima spausti šaltukas, daug moterų nusiteikia taip, lyg madų vaikymasis ir kasdienis stiliaus formavimas pasibaigė ir grįš tik atėjus šiltesniam sezonui. Tačiau, jei laikysimės tokios nuostatos, galime pasmerkti save būti tarsi nematomomis per visą šaltąjį metų laiką. Bet juk kiekviena iš mūsų galime pasitelkti vieną kitą praktišką žiemos stiliaus formavimui skirtą patarimą, kuris užtikrins, kad kasdien atrodytume puikiai – nepaisant to, kaip šalta ir žvarbu būtų už lango.

Tinkamų drabužių pasirinkimas ir sluoksniavimas

Nemanykite, kad žiemiškas įvaizdis visuomet turi būti nuobodus. Tiesą sakant, žiemą mes turime labai daug galimybių, nes galime drabužius sluoksniuoti. Be to, pasirinkę tinkamas medžiagas, jausimės šiltai ir labai patogiai. Kai lietuviškos žiemos paprastai būna šaltos, universalūs sluoksniai gali būti ne tik funkcionalūs, bet ir madingi. Žiemai puikiai tinka vidiniai vienspalvių drabužių sluoksniai, derinami su įmantresnio dizaino viršutiniu drabužiu. Trumpiau tariant, žiemos monochrominis įvaizdis gali būti nepriekaištingas pasirinkimas – paprastas ir kartu drąsus.

Žiemą svarbu pasirinkti kokybiškus, patogius ir šiltus drabužius, kurie atrodytų stilingai. Jei labai šalta, galite rinktis akrilo ar vilnonius audinius, taip pat mišrius audinius, jei norite ekonomiškesnio pasirinkimo. Jei pasirinksite drabužius iš vilnos, jie puikiai išlaikys šilumą, bus minkšti ir malonūs dėvėti. Derindamos skirtingus audinius, savo stiliui galėsite suteikti daugiau individualumo. Leiskite sau eksperimentuoti su įvairiomis medžiagomis ir pasieksite puikų rezultatą.

Žaidimas spalvomis

Kalbant apie spalvas, visuomet saugiausia laikytis neutralių spalvų, pvz., pasirinkti šviesią smėlio atspalvio viršutinę dalį su tamsesniu švarku. Taip pat galima derinti ir kelis tos pačios spalvos atspalvius, pvz., pelenų pilkos spalvos vidinę dalį su tamsesnės pilkos spalvos viršutiniu drabužiu.

Kita vertus, nėra jokios taisyklės, sakančios, kad žiemą jūs negalite dėvėti ir ryškių spalvų. Todėl, jei šaltuoju metų laiku norite dėvėti jums patinkančius vasarai priskiriamus atspalvius, pvz., žalią, geltoną, rožinę ar oranžinę, galite tai daryti, tiesiog pasirinkite tinkamą jų atspalvį, kuris būtų tamsesnis. O jei ryškios spalvos neatitinka jūsų skonio, rinkitės neutralias spalvas ir niekuomet nesuklysite – juk jos „klasikinės“, o klasika niekada neišeina iš mados.

Tinkama avalynė

Avalynė yra svarbi mūsų kasdienio įvaizdžio dalis – nepriklausomai nuo metų laiko. Tačiau, atėjus žiemai, ne viena iš mūsų suabejojame, ar praėjusiais metais įsigyti batai vis dar yra madingi. Galite būti ramios – batai tikrai yra labai universalus žiemos aksesuaras.

Nepaisant to, ar rinktumėtės megztą ir šiltą suknelę, storesnį paltąžieminę striukę ar aptemptus džinsus, prie kiekvieno iš šių drabužių galite nesunkiai priderinti žieminius batus, pvz., aulinius batus, kurie gali būti tiek iki kulkšnių, tiek iki kelių, suvarstomi ir su užtrauktukais, iš įvairių medžiagų, pvz., odos, zomšos ir kt. Pavyzdžiui, prie džinsų ir juodo golfo galite avėti juodus odinius batus iki kulkšnių, o vakarui rinktis odinius aukštakulnius. Tinkamai pasirinkus žieminius batus, bet kokį aprangos ansamblį galite paversti ypač madingu.

Pabaigai

Išbaigtam žieminiam įvaizdžiui labai svarbu pasirinkti tinkamus aksesuarus. Be jau minėtos avalynės nepamirškite ir rankinės, diržo, kepurės bei pirštinių. Juk galiausiai žiemą yra svarbiausia apsisaugoti nuo šalto ir žvarbaus oro. Šilti drabužiai, tinkami aksesuarai, drabužių sluoksniavimas, neutralios arba šiltos spalvos ir patogūs bei šilti batai –  jei tinkamai suderinsite visas šias detales, susikursite madingą stilių, jums bus patogu, šilta ir jauku.

 (190)