Stiliaus „perliukai“, padėsiantys tapti stilingesnėmis

Stiliaus „perliukai“, padėsiantys tapti stilingesnėmis

Pastarasis laikotarpis visiškai pakeitė daugelio žmonių gyvenimą, kartu pakoreguodamas ir kasdienius įpročius bei pasirinkimus. Tačiau nepaisant vyravusių įvairių suvaržymų ir apribojimų, žmonės nepamiršo savo įvaizdžio. Pastebima, kad vis daugiau vartotojų apsiperka internetu ir stengiasi reguliariai atnaujinti savo stilių. Todėl jei ir jūs pastaruoju metu vis dažniau lankotės internete, ieškodamos jūsų skonį atitinkančių stiliaus detalių, pasidalinsime su jumis keliais naudingais stiliaus „perliukais“, kurie padės tapti stilingesnėmis.

Nepirkite drabužio tik vienai progai

Tenka pripažinti, kad kartas nuo karto mes padarome šią klaidą, ruošiantis kalėdiniam vakarėliui, penktadienio vakarui su draugais ar geriausios draugėms gimtadieniui. Jei laukia ypatinga proga, norime atrodyti stilingai ir nepakartojamai, o tai visų pirma yra susiję su įvaizdžiu ir naujais drabužiais. Tačiau ne paslaptis, kad nors viena ar kita stiliaus detalė tokiais atvejais mums labai patinka, antrą kartą dienos šviesą ji retai tepamato.

Taigi, venkite apsipirkimo vienam kartui ar vienai progai. Verčiau savo drabužių spintoje raskite vietos kelioms universalesnio stiliaus suknelėms. Jei pasirinksite paprastesnio ar klasikinio stiliaus drabužius, juos galėsite dėvėti vėl ir vėl. O jei kartu kaskart išmintingai priderinsite ir aksesuarus, jūsų įvaizdis niekuomet neatrodys vienodas.

Nepirkite ir (arba) nekaupkite drabužių, kurie jums netinka

Nėra neįprasta savo drabužių spintoje laikyti drabužius, kurie mums jau seniai nebetinka, viliantis, kad kada nors ateis diena, kai mes vėl galėsime juos dėvėti. Lygiai taip pat nėra neįprasta vien dėl taikomos akcijos pirkti drabužį, kuris yra per mažas (nes visi jums tinkantys dydžiai yra išpirkti), tikintis ateityje atsikratyti vieno kito papildomo kilogramo.

Tačiau tokių drabužių, kurių jūs iš tikrųjų negalite dėvėti, kaupimas tikrai nėra geras pasirinkimas, ypač jei norite sumažinti savo drabužių spintos turinį. Taigi, svarbu situaciją vertinti realiai ir būti nuoširdžioms pačioms su savimi – jei drabužis netinka, jo nedėvite, jis ilgai užsikaba ar užsiguli spintoje, vadinasi, atėjo metas jį parduoti arba atiduoti.

Kai ką nors įsigyjate, kažko atsikratykite

Puikus būdas išsaugoti optimalų savo drabužių spintos turinį, yra „prisijaukinti“ vieną naudingą įprotį – kaskart įsigijus kokį nors naują drabužį, būtų gerai savo garderobe paieškoti nenešiojamų drabužių ir jų atsikratyti. Tai ne tik apsaugos jūsų drabužių spintos lentynas nuo perpildymo, bet ir padės atsakingiau rintis ir pirkti naujus drabužius, atidžiai apgalvojus, ko jums iš tikrųjų reikia. Niekuomet nepirkite naujos stiliaus detalės, jei nesate tikros, kad ji jums tikrai labai prie širdies, nes priešingu atveju jums bus sudėtinga kažko atsisakyti.

Nesileiskite į „prabangius“ apsipirkinėjimus

Neretai žvelgdamos į savo drabužių spintą mes vėl ir vėl sau tvirtiname, kad nėra ko apsirengti. Kai taip nutinka pakankamai dažnai, mes leidžiamės į „prabangų“ apsipirkinėjimą, kurio metu šluojame drabužių parduotuvių lentynas, daug pinigų išleisdamos madingiausioms stiliaus detalėms, kurių galbūt net nepasimatuojame ir kurios metams lieka tūnoti tolimiausiuose mūsų drabužių spintos kampeliuose.

Taigi, neleiskite sau pasiekti šios ribos. Vitoje to, reguliariai peržiūrėkite savo drabužių spintos turinį ir pagalvokite, ko jums iš tikrųjų galėtų trūkti. Žvelkite į šį procesą kaip į nuolatinį tobulėjimą, išvengdamos reguliaraus sugrįžimo į pradinį tašką. Leisdamos sau per mėnesį įsigyti vieną labai gražų ir jums puikiai tinkantį drabužį, vietoje dviejų didžiulių apsipirkimų per metus, priimsite kur kas geresnius sprendimus ir suformuosite gerokai stilingesnį savo garderobą.

Priimkite sunkius sprendimus

Niekas nemėgsta savo daiktų tiesiog išmesti – ypač, kai kalbama apie drabužius, avalynę ar aksesuarus. Juolab, kad kartais tam tikri drabužiai mums kelia sentimentus ir malonius prisiminimus. Tačiau nėra jokios priežasties tvirtai laikytis įsikibus absoliučiai į viską, ką jūs kadaise mėgote.

Jei tam tikrų drabužių nedėvėjote kelerius metus, juos reikėtų pašalinti iš drabužių spintos. Tuo tarpu, jei su tam tikrais drabužiais atsisveikinti jums labai sunku, suteikite jiems antrą šansą ir stebėkite, kiek kartų per ateinantį pusmetį juos dėvėsite. Jei matysite, kad jų nei karto nedėvėjote, galėsite oficialiai sau pripažinti, kad tikrai atėjo metas su jais atsisveikinti.

Žinoma, reikėtų reguliariai peržiūrėti savo drabužių spintos turinį, kad gerai žinotumėte, kokie drabužiai joje yra. Tik tokiu būdu jums bus lengviau formuoti savo stilių ir nereikės sukti galvos, kuo šiandien, rytoj ar ypatinga proga apsirengti. Be to, galėsite ir daugiau sutaupyti, nes neleisite sau įsigyti to, ką jau turite, arba ko jums iš tikrųjų nereikia.

 (1500)