Mados patarimai stilingam vasariškam įvaizdžiui

Mados patarimai stilingam vasariškam įvaizdžiui

Vasara – nuostabiausias metų laikas, kai yra visos galimybės improvizuoti ir eksperimentuoti kuriant savo unikalų ir stilingą įvaizdį, kad gerai ir patogiai jaustumėtės, nepriekaištingai atrodytumėte ir pasitikėtumėte savimi. Tačiau reikia pripažinti, kad ne visada labai lengvai pavyksta tai padaryti. Kad pravėrus drabužių spintos duris karštą vasaros rytą nekiltų galybė klausimų ir abejonių, savo garderobą reikia iš anksto paruošti šiltiems ir maloniems orams. Siūlome kelis patarimus, kurie gali jums praversti!

Įsigykite šviesių spalvų drabužių

Karštoms vasaros dienoms reikėtų rinktis šviesių spalvų drabužius, pvz., baltą suknelę ar baltus marškinėlius, kurie atspindėtų saulės spindulius, o ne juos sugertų.

Rinkitės berankovius arba laisvomis rankovėmis drabužius

Kalbant apie vasarinius drabužius, svarbiausias dalykas yra jų laidumas orui, t.y. jie turi būti pasiūti iš kvėpuojančių audinių, kad kūną pasiektų kuo daugiau oro. Žinoma, tai tikrai nereiškia, kad jūs turite rinktis visus drabužius be petnešėlių, tačiau pagalvoti apie berankovių marškinėlių ir palaidinių arba palaidinių atvirais pečiais įsigijimą tikrai būtina. Tuo tarpu, jei nemėgstate dėvėti viršutinių drabužių be rankovių, puikiu pasirinkimu gali tapti ir marškinėliai trumpomis rankovėmis.

Venkite aptemptų drabužių

Laisvai krentantys drabužiai yra pats geriausias pasirinkimas karštoms vasaros dienoms – jie padės jums neperkaisti. Galite drąsiai rinktis plataus kirpimo kelnes, palaidus marškinėlius, padidinto dydžio palaidines ir sukneles bei sijonus, kurie leidžia kūnui kvėpuoti.

Atnaujinkite savo sportinę aprangą

Sportinei aprangai naudojami audiniai paprastai yra sugeriantys drėgmę ir dažniausiai būna ir labai prigludę prie kūno, bet vargu ar tai geras pasirinkimas sportuojant karštą vasaros dieną. Tačiau jei labai mėgstate sportinę aprangą, savo tradicines juodas tampres ir marškinėlius pakeiskite spalvingais dviratininko šortais ir šviesia „tank-top“ stiliaus arba trumpa sportine palaidine trumpomis rankovėmis iš orui laidaus audinio.

Rinkitės drabužius tik iš orui laidaus audinio

Šis patarimas gali atrodyti visai nesvarbus ir nebūtinas visais kitais metų laikais, tačiau vasarą į jį tikrai reikia atsižvelgti. Dėvėdamos natūralaus ir orui laidaus audinio drabužius jūs tikrai pajusite skirtumą tarp kvėpuojančio ir drėgmę sulaikančio audinio. Sintetiniai audiniai paprastai nėra kvėpuojantys, todėl prieš įsigyjant drabužius vasarai būtinai reikia perskaityti informaciją, pateiktą jų etiketėse, kuriose nurodyta audinio sudėtis. Rekomenduojama rinktis drabužius, pasiūtus iš 100 % lino, medvilnės, šilko ir kitų natūralių audinių.

Džinsus keiskite lengvomis kelnėmis

Džinsinis audinys yra vienas iš sunkiausių audinių. Dėvėti aptemptus džinsus per vasaros karščius tikrai labai nepatogu ir nerekomenduojama, nes galima perkaisti. Todėl vasarai jūsų kūnui kvėpuoti neleidžiančius džinsus reikėtų keisti lengvomis medvilninėmis arba lininėmis kelnėmis. Tačiau jei tam tikra proga negalite išvengti džinsų dėvėjimo, geriau rinkitės plataus kirpimo džinsus, kuriuose daugiau vietos orui cirkuliuoti.

Pamėkite sukneles

Suknelės nėra skirtos tik specialioms progoms. Patogi vasarinė suknutė yra puikus ir patogus pasirinkimas toms dienoms, kai dėl svilinančios saulės tiesiog nežinote, ką būtų galima apsirengti. Vasara neabejotinai yra pats geriausias metų laikas, kai mes pagaliau galime iš savo drabužių spintos išsitraukti mini suknutę ar sijonėlį. O kas gali būti geriau už ilgą, besiplaikstantį sijoną iš lengvo natūralaus audinio karštą vasaros dieną. Svarbiausia, kad pasirinktas vasarinis drabužis būtų patogus ir laidus orui, kurį dėvėdamos gerai jaustumėtės.

Avėkite odinius sandalus

Įsispiriamos pliažo šlepetės puikiai tinka keliaujant į paplūdimį, bet jei norite savo vasariškam įvaizdžiui suteikti daugiau žavesio, rekomenduojame rinktis tokią avalynę, kaip odiniai sandalai arba espadrilės, kuri yra laidi orui ir leidžia pėdoms kvėpuoti. Jei pasirinksite odinius sandalus, jums ne tik bus patogu vaikščioti, bet ir atrodysite labai stilingai.

Mažinkite papuošalų skaičių

Karštomis vasaros dienomis venkite dėvėti daug sunkių kaklo papuošalų ir apyrankių. Įkaitę saulėje jie gali prilipti prie odos ir ją net nudeginti. Todėl karštu oru reikėtų atsisakyti metalinių papuošalų ir rinktis lengvus bei smulkesnius papuošalus, pvz., nedidelius auskarus.

Visi šie stiliaus patarimai gali būti naudingi jums formuojant vasarišką įvaizdį, kad gerai ir patogiai jaustumėtės ir su šypsena mėgautumėtės vasaros teikiamais malonumais!

 (1226)