Stiliaus formavimo gairės, kurios padės gerai atrodyti

Stiliaus formavimo gairės, kurios padės gerai atrodyti

Mados pasaulis yra platus ir neaprėpiamas, o kiekvienas naujas sezonas mums pateikia vis daugiau staigmenų. Ir nors šiais laikais daugelis dalijasi įvairiausiais patarimais, kurie atrodo lengvai įgyvendinami, tačiau anaiptol ne kiekvienas iš jų gali būti naudingas. Todėl atrinkome keletą praktiškų rekomendacijų, kuriomis siūlome pasinaudoti.

Įsigykite daugiau klasikinio stiliaus drabužių

Aukštos kokybės klasikiniai baziniai drabužiai gali padėti daug lengviau ir greičiau išsirinkti aprangą ryte ir atrodyti nepriekaištingai. Todėl svarbu ne tik tai, kad turėtumėte pakankamai bazinių drabužių, tačiau ir tai, kad jie būtų klasikiniai, t.y. niekuomet nesenstantys ir visiškai nepavaldūs laikui. Pavyzdžiui, šilkinės palaidinės, kurios tinka tiek vakarui, tiek dienai, gali būti dėvimos bet kokia proga ir gali būti nuostabia alternatyva šaltesniais mėnesiais, kai drabužius sluoksniuojame.

Dažniau dėvėkite švarkelius

Turbūt jau spėjote pastebėti, kad švarkeliai vis dažniau tampa įprastu pasirinkimu ne tik darbinei, bet ir kasdienei aprangai, nes jie suteikia įvaizdžiui lengvos elegancijos. Jie puikiai tinka kaip lengvas sluoksnis, kai dvejojate, ką jums vertėtų apsirengti, ir kartu labai greitai paįvairina net ir visiškai kasdienišką aprangą, tokią kaip džinsai ir marškiniai.

Investuokite ne į vienkartinius, o į kasdienius drabužius 

Daugelis žmonių daro klaidą, kai didelę dalį savo biudžeto išleidžia pirkdami vienkartinius drabužius, tai yra tokius, kuriuos dėvės tik vieną kartą. Žinoma, toks sprendimas nėra labai tinkamas. Verčiau savo pinigus investuoti į drabužius, kuriuos galėtumėte dėvėti kasdien. Kai užpildysite savo drabužių spintą nesenstančiais, klasikiniais ir aukštos kokybės drabužiais, savo garderobą pakylėsite į tokį lygį, kuriame viskas, ką dėvėsite, atrodys prabangiai.

Didinkite aksesuarų kolekciją

Aksesuarai yra labai svarbus mūsų aprangos akcentas. Tinkamai pasirinkta grandinėlė, auskarai ar išskirtinė rankinė gali visiškai pakeisti net paprasčiausią aprangą. Žinoma, svarbu pasirinkti metalą, kuris derėtų prie jūsų odos atspalvio – auksą, rožinį auksą ar sidabrą. Taip pat atminkite, kad struktūriškos rankinės paprastai tarnauja ilgiau, nes jos ilgai išlaiko savo formą, o kadangi jos yra klasikinio stiliaus, jas galima daug lengviau suderinti su kitomis stiliaus detalėmis. Taigi, įsigykite mėgstamos neutralios spalvos rankinę, kad turėtumėte aksesuarą, kuris iš karto suteiks jums daugiau rafinuotumo.

Patarimai, kurių nereikėtų pamiršti

Atsikratykite susidėvėjusių, dėmėtų ir nebemadingų drabužių. 

Dėvėkite tinkamus apatinius drabužius. Kūno spalvos besiūlės kelnaitės ir gerai prigludusi liemenėlė be petnešėlių gali visiškai pakeisti jūsų įvaizdį. 

Susikurkite asmeninę uniformą iš jums patinkančių spalvų, stilių ir tekstūrų. Jei konkrečiai žinosite, kas jums labiausiai patinka, jums bus daug lengviau leistis į apsipirkimo kelionę ir įsigyti tinkamus drabužius.

Orientuokitės į struktūrizuotų siluetų drabužius, tokius kaip švarkai ar paltai su nedidelėmis apykaklėmis, struktūrizuotus klostytus sijonus ir prigludusias sukneles.

Stenkitės išsaugoti rafinuotumą ir daug dėmesio skirkite tam, kas jūsų pasirinkti drabužiai būtų aukštos kokybės.

Nepamirškite kvepalų. Kokybiški kvepalai gali suteikti daugiau estetikos, grožio ir perkelti jus į dar aukštesnį lygį.

Neignoruokite tokių savaime suprantamų ir visiems žinomų dalykų, tokių kaip drabužių lyginimas, pūkelių pašalinimas nuo dėvimų drabužių prieš išeinant iš namų ir kt. Nedėvėkite sugadintų, purvinų ar dėmėtų drabužių. Visa jūsų apranga turi būti tvarkinga ir geros būklės, jei norite atrodyti nepriekaištingai ir jaustis patogiai.

Galiausiai, atminkite, kad stiliaus formavimas yra labai individualus procesas, tiesiogiai priklausantis nuo jūsų individualaus skonio ir lūkesčių. Todėl – labiau pasitikėkite savimi ir pirmyn!

 (240)