Praktiški stiliaus patarimai verslo moterims

Praktiški stiliaus patarimai verslo moterims

Norint veiksmingai konkuruoti versle reikia daugybės įgūdžių, o žinojimas, kaip rengtis kiekvienoje verslo situacijoje – yra vienas iš jų. Turint nuosavą verslą atsiranda ir darbo iš namų galimybė, kurios vienas iš didžiausių privalumų, yra galimybė su savo darbuotojais, verslo partneriais ar investuotojais bendrauti virtualiais konferenciniais skambučiais ar e. laiškais net ir viduryje nakties. Tačiau yra situacijų, kai neišvengiamai susidursite su būtinybe akis į akį susitikti su savo klientais, investuotojais, rėmėjais ar kitais verslo pasaulio atstovais, todėl jums reikės žinoti, kaip turėtumėte tinkamai apsirengti.

Nesistenkite „pasirodyti“

Daugelyje rinkų tai, kaip jūs rengiatės, yra ypatingai svarbu. Pavyzdžiui, jei jūs kuriate ir parduodate drabužius, skirtus specializuotoms moteriškais drabužiais prekiaujančioms parduotuvėms, sprendimas pasirodyti susitikime su parduotuvės atstovais apsirengus drabužius iš jūsų produktų linijos gali pasirodyti geras, tačiau konkrečiai progai netinkanti apranga gali kainuoti jums pelningą sutartį. Geriau su savimi pasiimti produktų pavyzdžių, nei būti savo drabužių linijos modeliu.

Jūsų pasirinkti drabužiai neturėtų užgožti renginio ar asmens, su kuriuo susitinkate. Jūs turėtumėte stengtis, kad jus įsimintų dėl jūsų gebėjimų ir požiūrio į verslą, o ne dėl nėriniuotos glaustinukės ar aukštakulnių. Aksesuarai taip pat turėtų būti kuklūs ir skoningai, todėl eidamos į verslo susitikimą prabangius aksesuarus palikite namuose. 

Standartai verslo pasaulyje

Standartinis kostiumėlis vis dar užima labai svarbią vietą verslo pasaulyje. Tačiau moterims standartiniu dalykiniu apdaru gali tapti ir pagal užsakymą pasiūtos suknelės arba sijonai su palaidine ir švarkeliu. Standartiniai dalykiniai drabužiai yra labiau „nugludinti“ ir profesionaliau atrodantys nei kasdienė suknelė. Taigi, kai dvejojate, pasirinkite verslo pasaulio standartus atitinkančius stiliaus sprendimus. 

Kaip rengtis verslo sėkmei pritraukti

Moterys, kurios ruošiasi verslo susitikimams ir renginiams, turėtų atsižvelgti į keletą naudingų patarimų, kaip formuoti tinkamą įvaizdį verslo pasaulyje: 

  • Išskirtinai jums pritaikyti drabužiai: Apsirengusios specialiai jums pritaikytais drabužiai visada atrodysite geriau. Todėl verta investuoti bent į kelis aukštos kokybės drabužius, kurie jums pasitarnaus gerokai dažniau nei daugybė vidutinės ar prastesnės kokybės drabužių.
  • Spalvos ir raštai: Konservatyvios spalvos ir audiniai išlieka moteriškų dalykinių drabužių standartu. Dėvėkite tamsiai pilkas arba tamsiai mėlynas kelnes ir kostiumėlius. Moterys taip pat gali rinktis ir juodą spalvą, jei drabužiai yra profesionalūs. Tuo tarpu kokteilinės suknelės verslo susitikimams tikrai nėra tinkamas pasirinkimas.
  • Venkite pernelyg išraiškingų spalvų ir raštų: Jūs turite siekti padaryti įspūdį savo verslo atžvilgiu, o nebandyti parodyti, koks išskirtinis ir originalus yra jūsų asmeninis įvaizdis. Neryškios spalvos ir subtilūs raštai, kurie atrodo solidūs, yra konservatyvūs ir saugūs pasirinkimai. Tuo tarpu labai išraiškingos spalvos ir raštai pernelyg blaško ir yra netinkamas sprendimas verslo susitikimams.
  • Marškinėliai ir marškiniai: Pirmoji taisyklė – niekada nedėvėkite drabužių su gilia iškirpte. Palaidinukes reikia rinktis ir derinti pagal likusią aprangą. Lengvos palaidinės yra tinkamas pasirinkimas, tačiau viršutinis drabužis neturi būti permatomas arba labai prigludęs.
  • Sijonai ir suknelės: Tinkama spalva ir medžiaga yra labai svarbu, tačiau tinkamas ilgis – dar svarbiau. Jei sėdint atsidengia pernelyg didelė kojų dalis, vadinasi, jūsų dėvimas drabužis per trumpas. Jei sijonas yra su skeltuku, skeltukas turėtų būti mažas ir būti nugaros centre – ir siekti vidinę kelių pusę. Aukšti skeltukai sijonuose nėra tinkamas pasirinkimas. Skeltukas neturi trukdyti judėti. Jei sijonas varžo jūsų judesius ir jums nepatogu vaikščioti, jis yra arba per trumpas arba per daug aptemptas.
  • Kelnės ir kostiumėliai: Kelnės yra geras pasirinkimas, tačiau svarbu, kad jos būtų pasiūtos būtent jums ir turėtų kantą. Tačiau svarbu, kad vengtumėte džinsų ir sunkių medvilninių medžiagų. Kelnės ir kostiumėliai, pasiūti iš vilnos ir vilnos mišinių, yra geri standartiniai verslo drabužiai, kurie tinka bet kuriam sezonui. Stenkitės vengti sintetinių medžiagų, kurios nėra kokybiškos ir gali glamžytis. Visuomet būkite tikros, kad jūsų kelnės yra švarios, be jokių raukšlių. Kelnių apačia turėtų uždengti jūsų kulkšnį, tačiau neliesti grindų. Net jei jūsų figūra yra labai graži, venkite pernelyg aptemptų kelnių.
  • Liemenėlė ir kelnaitės: Apatinis trikotažas turi tinkamai priglusti prie kūno ir jokiu būdu nepersišviesti per viršutinius drabužius. Jei per drabužius matosi kelnaičių linija, vadinasi dėvite per daug aptemptus drabužius.
  • Avalynė: Išeiginiai lakuoti bateliai uždaru priekiu, kurių spalva dera prie jūsų pasirinktų drabužių, yra tinkamas pasirinkimas. Neavėkite batelių labai aukštais kulnais, avalynės plokščiu padu ir kt. Svarbu, kad jūsų avimi bateliai jums tiktų ir būtų patogūs. Avalynės spalvą galite derini prie savo rankinės spalvos.

Jei jūs vis dar nesate tikros, kaip pasiruošti aprangą artėjančiam verslo susitikimui, kiekvieną verslo susitikimą vertinkite kaip darbo pokalbį. Tai reiškia, kad reikia rinktis standartinius dalykinius drabužius. O jei jūs esate pakviestos į verslo renginį, galite pasidomėti, koks yra aprangos kodas ir atitinkamai pasirinkti aprangą. 

 (1484)