Praktiški moteriško įvaizdžio formavimo patarimai

Praktiški moteriško įvaizdžio formavimo patarimai

Turbūt nerasime moters, kuri nenorėtų atrodyti įspūdingai ir traukti aplinkinių dėmesio. Vis dėlto, daugelis iš mūsų, pradėjusios formuoti savo stilių, griebiamės už galvos, nes nerandame atsakymų į galybę klausimų, kurie tokiu atveju iškylą. Kad padėtume jums išvengti šios painiavos, norime pasiūlyti keletą naudingų patarimų, kuriais galėsite pasinaudoti, formuodamos savo individualų įvaizdį.

Maišykite ir derinkite įvairias tekstūras

Mūsų dėvimų drabužių audinio tekstūra iš tiesų yra labai svarbi. Pavyzdžiui, šilkas yra elegantiškesnis už medvilnę, linas labiau tinka vasarai, o aksomas išsiskiria žiemiška elegancija. Paprastai norisi rinktis prabangesnius audinius, tačiau nereikėtų pamiršti, kad medvilnė gali atrodyti ne mažiau elegantiškai, nei šilkas. Jei norite, kad jūsų apranga būtų kontrastingesnė ir ryškesnė, derinkite skirtingas tekstūras ir audinius.

Taigi, apgalvokite, kur ir kada jūs paprastai dėvite tam tikros tekstūros drabužį, o paskui prie jo derinkite kitą medžiagą, kad pasiektumėte norimą rezultatą. Šis patarimas labai veiksmingas tais atvejais, kai norima monochrominei aprangai suteikti išskirtinumo, papildant ją kažkokiu ypatingu akcentu. Laikantis pirmiau pateiktų rekomendacijų ir vienai aprangai pasirinkus 1–3 spalvas, ypač neutralias, bus lengviau pasiekti norimą rezultatą, eksperimentuojant su tekstūromis.

Dėvėkite drabužius aukštu kaklu ir aukštu liemeniu

Visos žinome, kad V formos iškirptė suteikia daug elegancijos, o drabužiai aukšta apykakle padeda suformuoti rafinuotą įvaizdį, nepaisant to, apie kokią progą būtų kalbama. Drabužiai aukštu kaklu yra nesenstantis pasirinkimas ir galėtų būti tapti jūsų drabužių spintos baziniais elementais. Dauguma moterų, pripratusios prie aukštesnių apykaklių, jaučiasi patogiai.

Tas pats pasakytina ir apie drabužius aukštesniu liemeniu! Kelnės ir sijonai aukštu liemeniu daugeliui moterų yra idealus variantas, nes priglunda prie liemens, akcentuoja figūros apvalumus, padeda išlygina pilvuką ir sukurti ilgesnių kojų įspūdį. Jei norite idealaus silueto, rinkitės kelnes ir sijonus aukštu liemeniu. Žinoma, į šias rekomendacijas nereikia žiūrėti, kaip į  griežtas taisykles. Eksperimentuodamos su įvairiomis iškirptėmis ir drabužių siluetais, galiausiai atrasite tai, kas geriausiai tinka jūsų figūrai. Svarbiausia, kad  drabužiai atitiktų jūsų figūros tipą ir pabrėžtų jos privalumus.

Vadovaukitės trečdalių taisykle

Tai reiškia, kad mūsų dėvimos aprangos proporcijos turėtų būti tokios – viršutinė aprangos dalis turi sudaryti vieną trečdali, o apatinė – du trečdalius visos  aprangos (arba atvirkščiai). Jeigu jums sunku taip padaryti, stenkitės tinkamai subalansuoti per didelius ir plačius bei labai prigludusius ir aptemptus drabužius. Jei viena aprangos dalis yra laisvesnė, kita jos dalis turėtų būti labiau prigludusi ir aptakesnė. Be to, šiuo patarimu tikrai verta pasinaudoti, nes jis tinka visais atvejais, nepriklausomai nuo figūros tipo ar pasirinktos aprangos.

Žinokite, kaip apsirengti pagal savo figūros tipą

Kiekviena figūra yra unikali, todėl, išmokusios rengtis taip, kad pabrėžtumėte savo apvalumus ir gražiausius bruožus, pakeisime savo išvaizdą ir jausimės patogiau bei geriau. Yra daug įvairių būdų, kaip nustatyti savo figūros tipą. Tačiau yra vienas svarbus dalykas, kurį reikėtų žinoti – nustatant savo figūros tipą, nereikia orientuotis vien tik į liemenį. Reikia įvertinti visas kūno linijas ir priimti savo figūrą tokią, kokia ji yra. Jei laikysitės tokios nuostatos, jums bus kur kas lengviau suformuoti savo įvaizdį, kuris atitiks jūsų figūrą, o tai pat padės jaustis savimi ir sustiprins vidinį pasitikėjimą savo jėgomis. Taigi, teisingai nustačiusios savo figūros tipą, galėsite daug paprasčiau pasirinkti ir jums tinkančius drabužius.

 (710)