Naudingi stiliaus patarimai užsiėmusioms moterims

Naudingi stiliaus patarimai užsiėmusioms moterims

Kadangi dauguma moterų šiais laikais yra ypatingai užsiėmusios, derina karjerą, šeimą ir draugus, joms dažnai sunku rasti laiko sau, todėl susikurti stilingą garderobą kartais atrodo tiesiog neįmanoma, tačiau iš tikrųjų taip nėra! Todėl skubame pasidalinti keliais praktiškais mados patarimais užimtoms dirbančioms moterims, kurie padės jums supaprastinus savo garderobą pagerinti įvaizdį minimaliomis pastangomis.

Atsisakykite to, ko seniai nebedėvite

Laikas atsisakyti to, ko nedėvite, kas susidėvėjo ir ko neįmanoma išgelbėti. Dabar būtų pats metas iš savo spintos ištraukti viską, ko nedėvėjote paskutinius 6 mėnesius (išskyrus sezoninę aprangą), ir tuos drabužius parduoti arba paaukoti. Be to, paklauskite savęs, ar yra drabužių, kuriuos mėgstate, bet nenešiojate dėl to, kad jums tai nebetinka? Juos taip pat atidėkite į šalį, tačiau neskubėkite jų atsisakyti – prie to dar sugrįšime.

Organizuokite savo drabužius

Jums reikia sistemos, kuri padėtų lengvai rasti ir pamatyti, ką turite. Pasirūpinkite, kad kiekvieną sezoną atvėrusios drabužių spintą matytumėte tik tai, kas tinka tam sezonui. Naudinga spintos turinį suskirstyti ir pagal drabužių tipą, pvz., kelnes, marškinėlius ir kt., o tuomet pagal spalvas, pradedant juoda, mėlyna, pilka, balta, ir baigiant ryškiomis spalvomis bei raštais. 

Vertėtų investuoti ir į kokybiškas drabužių laikymui skirtas pakabas, kurios nesugadintų jūsų drabužių, pasirūpinti batams, papuošalams ir rankinėms skirtomis ir gerai matomomis laikymo vietomis. Atlaisvinkite daugiau vietos ir pradėkite tose pačiose vietose organizuoti panašių tipų drabužius, pvz., vienoje vietoje džinsus ir kelnes, kitoje šortus ir sijonus, marškinėlius ir glaustinukes, darbo drabužius, sportui skirtą aprangą ir kt. Kai matysite aiškesnį bendrą vaizdą, bus lengviau suprasti, ką iš tikrųjų turite ir ko jums galbūt nebereikėtų – ypač, jei panašių drabužių turite daugiau nei kelis.

Naudokitės siuvimo paslaugomis

Tai turbūt vienas geriausių patarimų, kurį būtų galima pateikti. Nesitikėkite, kad pirksite drabužius iš parduotuvių lentynų ir jie jums visuomet puikiausiai tiks. Kiekviena iš jūsų esate unikali, kaip ir jūsų kūno formos. Jei paprastai perkate mažiau drabužių, galite sau leisti didesnę sumą skirti drabužių kokybei. Pakeiskite savo mąstymą, atsisakykite nuolatinių išlaidų ir orientuokitės į ilgalaikę perspektyvą. Jei neketinate drabužių greitai atsisakyti, sutiksite, kad nėra ko ginčytis dėl 50 ar 100 EUR investicijos į drabužių koregavimą. Peržiūrėkite savo netinkamų drabužių „kolekciją“ ir apsvarstykite galimybę juos persiūti.

Pasirinkite tinkamas spalvas

Ar yra tam tikrų spalvų, kurios leidžia jums atrodyti žvaliai, energingai ir žaviai? Ar esate sulaukusios daug komplimentų vilkėdamos tam tikrų spalvų drabužius? Jei taip, pats metas atsikratyti visų spalvų, kurias sunku suderinti ir kurios neprisideda prie jūsų geresnės nuotaikos bei didesnio pasitikėjimo savimi. Be to, jūsų drabužių kolekcijoje turėtų būti spalvų, kurios dera viena su kita, nes taip bus lengviau suderinti turimus drabužius, sutaupant laiko.

Veiksmingas drabužių derinimas

Norint sutaupyti daugiau laiko ir išvengti didelio galvos skausmo derinant drabužius, vertėtų iš anksto pasiruošti. Pavyzdžiui, jei mėgstate dėvėti sijonus, pirmiausia pasirinkite mėgstamą sijoną ir pradėkite jį derinti prie jau turimų viršutinių drabužių. Paklauskite savęs, ar pasirinktą sijoną galite derinti su daugiau nei 5 turimais drabužiais?

Tuomet pereikite prie kelnių, pasirinkite tuos pačius 5 viršutinius drabužius, kuriuos derinote prie sijono, ir pažiūrėkite, ar juos galima priderinti prie pasirinktų kelnių. Jei dažniausiai dėvite džinsus, vėl pasirinkite tuos pačius 5 viršutinius drabužius, kuriuos derinote su kelnėmis, ir pažiūrėkite, ar juos galima priderinti prie pasirinktų kelnių. Taikydamos šį paprastą metodą, susikursite net 15 skirtingų įvaizdžių!

Atsižvelkite į savo gyvenimo būdą 

Jūsų garderobas turi būti praktiškas ir atitikti jūsų gyvenimo būdą, darbą, keliones ir laisvalaikį. Ką dažniausiai veikiate? Žinoma, daugelis moterų didžiąją laiko dalį praleidžia darbe. Likęs laikas paprastai atitenka bendravimui, sportui, pramogoms ir kelionėms. Gerai pagalvokite, kaip kiekvienas jūsų garderobo elementas gali būti pritaikytas kiekvienai veiklai. Svarbiausia yra universalumas, taip pat žinojimas, kaip greitai ir lengvai pasirinkti tam tikrus drabužius atitinkamai progai, pvz., ką pasirinkti po dienos biure, ką vilkėti einant į miestą po darbo, kaip pasipuošti laisvesnei progai ir kt.

Aksesuarų pasirinkimas

Kiekviena iš mūsų turėtume turėti bent tris rankines – dieninę, vakarinę ir kelioninę rankinę. Visos šios trys tankinės turėtų būti pakankamai universalios, todėl rekomenduojama rinktis klasikinio stiliaus, minimalistinio paprasto dizaino rankines, nes jos atlaikys laiko išbandymą. 

Tada įsigykite platų ir siaurą diržą tokios spalvos, kuri derėtų prie turimų rankinių. Pagalvokite apie papildomų aksesuarų, atspindinčių jūsų asmenybę ir suteikiančių pagrindiniams drabužiams šiek tiek charakterio, pasirinkimą.

Nepamirškite avalynės

Avalynė gali pakeisti arba sugadinti jūsų įvaizdį. Idealiu atveju kiekvienai moteriai reikia 6 porų būtiniausios avalynės, kurią sudaro sportiniai bateliai, bateliai su kulnu ir bateliai plokščiu padu, laisvalaikio bateliai, vasariniai sandalai ir žieminiai batai. Avalynė turi būti klasikinė, patogi ir kokybiška.

Net ir labai užsiėmusios moterys, pasinaudojusios šiais patarimais, netrukus pajus, kad jie tikrai palengvina kasdienį įvaizdžio formavimą ir padeda atrodyti stilingai, sutaupant daug brangaus laiko!

 (1141)