Kokių stiliaus klaidų vertėtų vengti ruošiantis pirmajam pasimatymui

Kokių stiliaus klaidų vertėtų vengti ruošiantis pirmajam pasimatymui

Pirmojo pasimatymo metu paprastai kyla labai daug įvairių emocijų, nepamirštant ir didžiulio streso bei įtampos, kuri visų pirma kyla dėl baiminimosi palikti blogą pirmąjį įspūdį. Ir iš tiesų, atrodytų yra milijonas dalykų, kuriuos reikia apgalvoti, renkantis pirmajam pasimatymui skirtą aprangą. Labai svarbu, kad pasimatymo metu jaustumėtės patogiai ir pasitikėtumėte savimi.

Mada yra labai nuostabus būdas išreikšti save ir vizualiai apibrėžti savo asmenybę. Todėl stilius, kurį pasirinksite pirmajam pasimatymui, bus tarsi jūsų asmenybės prekės ženklas, pagal kurį būsite vertinamos. Juk žinote posakį – „sutinka pagal išvaizdą, o palydi pagal protą“, kuris pabrėžia mūsų įvaizdžio svarbą, tačiau nereikėtų pamiršti ir kito posakio, t.y. „gerai atrodyti – reiškia gerai jaustis“. Jei apsirengsime tinkamai, labiau pasitikėsime savimi ir jausimės puikiai, spinduliuodamos teigiamą energiją ir džiaugsmą.

Taigi, manome, kad naudinga susipažinti su keliomis stiliaus klaidomis, kurių reikėtų vengti pirmojo pasimatymo metu.

Visiškai naujos aprangos pirkimas

Formuojant savo įvaizdį, kuris tiktų pirmajam pasimatymui, reikėtų atrasti viduriuką tarp to, kas yra visiškai nauja, ir to, kas yra sena. Jei pasirinksite jums visai naujo stiliaus aprangą, galite jaustis nepatogiai ir mažiau pasitikėsite savimi. Todėl pasistenkite pasirinkti aprangą iš jau turimo garderobo, derinant jį su naujai įsigytomis stiliaus detalėmis, tokiu būdu atrandant ir optimalų balansą.

Kasdienio stiliaus drabužių pasirinkimas

Jums labai patogūs, tačiau jūsų kasdien dėvimi džinsai pirmajam pasimatymui greičiausiai nebus geriausias pasirinkimas. Tą patį galima pasakyti ir apie spintoje užsigulėjusius drabužius, sukneles, marškinėlius. Labai svarbu, kad drabužiai būtų tvarkingi, švarūs, išlyginti ir jums tiktų.

Progos neatitinkantis stilius

Net jei jūs puikiai atrodote ir gerai jaučiatės vilkėdamos mėgstamą suknelę, nepamirškite, kad ji nebus pats tinkamiausias pasirinkimas pirmajam pasimatymui, kurio metu planuojamas romantiškas pasijodinėjimas žirgais. Lygiai taip pat netiks dėvėti ir savo mėgstamus džinsus ar marškinėlius, jei eisite į restoraną. Renkantis, ką dėvėti pirmojo pasimatymo metu, reikia atsižvelgti į konkrečią progą, nes apsirengti patogiai ir praktiškai bus itin svarbu.

Nuolatinis drabužių taisymas pasimatymo metu

Pirmajam pasimatymui geriausia rinktis tai, kas jau išbandyta, jums puikiai tinka ir nereikalauja reguliariai iš naujo koreguoti savo aprangos. Jei jums teks nuolat traukti žemyn mini sijoną, tai tikrai nepadės atsipalaiduoti ir smagiai bendrauti su savo potencialia antrąja puse.

Sudėtingas ar pernelyg įmantrus stilius

Kad ir kaip norėtųsi pasipuošti prabangiais ir įmantriais drabužiais, viską gerai apgalvokite, nes galite persistengti. Pirmajam pasimatymui per daug sudėtinga apranga nėra geras pasirinkimas – ypač, jei paprastai tokių sprendimų esate linkusios vengti. Jūsų pasirinkta apranga jums neturi trukdyti jaustis patogiai.

Neatsižvelgimas į oro sąlygas

Aprangos pasirinkimas neatsiejamas ir nuo paros meto bei oro temperatūros. Kartais gali būti naudinga į savo stilių įtraukti ir papildomą elementą, pvz., džinsinę ar odinę striukę. Net jei vasariška diena karšta, vakare gali atvėsti. Todėl visuomet stenkitės rinktis universalius drabužius, kad galėtumėte lengvai prisitaikyti prie pasikeitusių oro sąlygų.

Tikrojo „aš“ neatitinkantis stilius

Pirmojo pasimatymo metu labai svarbu išlikti savimi. Pati didžiausia pirmojo pasimatymo klaida yra visais įmanomais būdais stengtis padaryti gerą pirmąjį įspūdį kitam žmogui arba dėl to iš esmės pakeisti savo asmeninį stilių. Pirmiausia galvokite apie tai, ar jūsų stilius patinka jums. Būtent tai suteiks jums daugiau pasitikėjimo ir unikalumo, kuris neliks neįvertintas.

Labai aptemptų ar nepatogių drabužių dėvėjimas

Nepersistenkite pasirinkdamos per daug aptemptus drabužius, jei nenorite jaustis nejaukiai ar nepatogiai. Jei dėvėdamos dailiai prigludusius arba laisvesnius drabužius jausitės laisvai, rinkitės būtent juos. Juk jei pasitikėsite savimi, tikimybė, kad jūsų pirmasis pasimatymas bus sėkmingas, tikrai padidės.

Nesubalansuota apranga

Formuojant stilių būtina pasirūpinti aprangos subalansavimu. Pavyzdžiui, jei dėvite labai prigludusias kelnes, viršutinė dalis turėtų būti šiek tiek laisvesnė, ir atvirkščiai. Labai svarbiu yra ir spalvų derinimas. Jei dvejojate, kokias spalvas pasirinkti, rinkitės vienspalvę aprangą, pvz., vien tik juodos, baltos, tamsiai mėlynos ar bet kurios kitos spalvos drabužius. Taip daug lengviau sukursite klasikinį ir elegantišką įvaizdį.

Kartais atrodo, kad tinkamo stiliaus taisyklių yra tiek daug, kad labai nesunku padaryti ir daug klaidų jį formuojant, tačiau pagrindinis principas yra dėvėti tai, kas leidžia mums gerai jaustis. Gera nuotaika ir pasitikėjimas savimi padės išreikšti savo asmenybę ir maloniai praleisti laiką.

 (207)