Kaip teisingai sluoksniuoti drabužius

Kaip teisingai sluoksniuoti drabužius

Drabužių sluoksniavimas – tai tikras menas, o savo drabužius tinkamai sluoksniuoti mokanti moteris yra tikra menininkė, kuri nuolat eksperimentuoja su naujomis technikomis, kad galiausiai pasiektų įmanomą drabužių sluoksnių tobulumą! Gal toks drabužių sluoksniavimo svarbos apibūdinimas jums pasirodė pernelyg sureikšmintas, tačiau iš tikrųjų norint išmokti sluoksniuoti drabužius, reikia laiko ir praktikos. 

Geriausi metų laikai drabužių sluoksniavimui yra ruduo ir žiema, todėl šiais laikotarpiais nepraleiskite progos pasipraktikuoti, kad įvaldytumėte geriausias sluoksniavimo technikas. Jums iš pradžių gali atrodyti, kad bus pernelyg sudėtinga pasiekti norimą rezultatą ir nesuklysti renkantis tinkamiausius drabužius, tačiau jei pasitelksite kantrybę ir atkaklumą, po kurio laiko jums bus lengviau įžvelgti pagrindines „tendencijas“ ir svarbiausius sluoksniavimo aspektus. Be to, nepamirškite, kad sluoksniuojant drabužius labai svarbu, kad jais apsirengusios jaustumėtės patogiai.

Taigi, nuo ko reikėtų pradėti ir į ką atkreipti didžiausią dėmesį?

Spalvų pasirinkimas

Drabužių sluoksniavimas geriausiai pasiteisina, kai jūsų įvaizdis apsiriboja viena ar dviem spalvomis (net ir tada, kai naudojate aksesuarus). Raštų pasirinkimas yra puikus sprendimas, tačiau tokiu atveju turėtų būti matomas tik vienas raštas, pvz., dryžiai, o visa kita turėtų būti minimalu ir neutralu. Pavyzdžiui, mėlyna ir kupranugario spalvos gražiai papildo viena kitą. Tuo tarpu, jei bandote suformuoti rudenišką įvaizdį, juodos ir rusvos, bordo ir žalios, tamsiai mėlynos ir garstyčių spalvos galėtų būti puikūs rudens spalvų deriniai.

Didelis dėmesys audiniams

Sluoksniavimui labai svarbu gražiai suderinti audinių tekstūras. Pavyzdžiui, galima drąsiai derinti tokius audinius kaip džinsas, medvilnė ir vilna - tokiu būdu dar labiau paįvairinsite savo įvaizdį. Tokį derinį galima papildyti aksomine avalyne, kuri ypač puikiai tiks, jei bus tos pačios spalvų grupės ir suteiks gražų atspalvį. Tik šiuo atveju reikia rinktis labai kruopščiai ir apgalvotai, kad per daug savęs neapkrautumėte. Todėl išsirinkite kelis skirtingos tekstūros audinius ir išbandykite įvairius jų derinius.

Žaiskite su proporcijomis

Sluoksniuojat drabužius labai svarbu pasirinkti tinkamas proporcijas. Jei norite dėvėti džinsus, labai svarbu pasirinkti tinkamą jų ilgį. Jei džinsai bus šiek tiek virš kulkšnies, juos galima puikiai derinti su bateliais, kurie būtų šiek tiek aukščiau kulkšnies. Tokiu būdu sukursite vientisą vaizdą. Skoningą įvaizdį galima susikurti pasirinkus tos pačios spalvos batelius ir džinsinį audinį. Be to, jei savo įvaizdį papildysite subtiliais akcentais, pavyzdžiui, atlenkdamos palto rankoves, kad matytųsi džinsinių marškinių rankogaliai, po kuriais išlįstų šiek tiek dryžuotų marškinių rankogalių, viskas atrodys kuo puikiausiai. Tačiau nereikia stengtis iš paskutiniųjų, kad viskas atrodytų tobulai – šiek tiek „netvarkos“ ir „atsainumo“ įvaizdžiui tikrai nepakenks.

Apsiribokite vienu didesniu drabužiu

Jei sluoksniuodamos nuspręsite dėvėti daugiau nei vieną didesnį drabužį, gali būti sunkoka sukurti stilingą įvaizdį. Svarbiausia, kad didžiąją dalį sluoksniuojamų drabužių sudarytų  lengvesni sluoksniai ir tik viena stambi stiliaus detalė – stambus megztinis, medvilninis paltas ar didelis šalis. Didelis drabužis nebūtinai turi sudaryti viršutinį jūsų aprangos sluoksnį. Stambų megztinį galite dėvėti po plonesne liemene ar lengvesniu paltu.

Skirkite laiko ir pastangų

Norint įvaldyti sluoksniavimo meną, reikia laiko ir praktikos. Nuolat eksperimentuokite su įvairiais sluoksniais, kol atrasite tai, kas jums iš tikrųjų tinka. Derinių, kuriuos galite sukurti, yra begalybė, ir tai yra labai puikus būdas kaskart atrasti polėkio savo įvaizdžiui atnaujinti. Galiausiai nepamirškite, kad drabužių sluoksniavimas yra puikus būdas šaltesniu oru jaustis šiltai ir patogiai!

 (1075)