Kaip suformuoti klasikinį įvaizdį

Kaip suformuoti klasikinį įvaizdį

Elegantiškas klasikinis stilius yra nepavaldus laikui. Nepaisant to, kokį klasikinio stiliaus drabužį nuspręsite įsigyti, jį galėsite dėvėti ir po daugybės metų. Vienas kokybiškas klasikinis drabužis atsveria 10 nekokybiškų greitosios mados drabužių, kurie labai greitai taps nebemadingi.

Suformavusios rafinuotą ir stilingą įvaizdį, savo aprangą galėsite lengvai pritaikyti tiek darbui biure, tiek ir apsipirkimui mieste ar kelionėms. Kurti stilingą aprangą – tai sujungti svarbiausius stiliaus elementus ir užtikrinti, kad tokiu būdu atsiskleistų jūsų pasitikėjimas savimi ir tikrasis stilius. Todėl jei norite suformuoti klasikinį įvaizdį, pasitelkite kelis praktiškus patarimus.

Rinkitės klasikinius audinius

Klasikiniai ir laikui nepavaldūs drabužiai, kurie yra pagaminti iš medžiagų, tarnaujančių ne vienerius metus, yra būtent tai, kuo turėtumėte stengtis papildyti savo būtiniausią garderobą. Verta pagalvoti apie medvilnę, vilną, liną ir šilką. Pastarieji audiniai lengvai atlaikys laiko išbandymą, jei bus tinkamai prižiūrimi. Šie audiniai taip pat turi variacijų, kurios leidžia praplėsti savo garderobą.

Pavyzdžiui, džinsinis audinys yra vienas iš medvilninio audinio pavyzdžių, kuris apima visas stiliaus linijas - nuo gatvės iki minimalistinio stiliaus. Taip pat chino medvilnė puikiai tinka kelnėms, švarkams ir kt. Nereiktų pamiršti ir kašmyro, kuris maloniai jaučiasi liesdamasis prie odos ir bėgant metams išsaugo savo puikią būklę. Kašmyro kardiganai arba megztiniai su V formos iškirpte puikiai dera prie džinsų, prigludusių kelnių ir sijonų.

Svarbiausia yra tinkamumas

Klasikiniai ir rafinuoti drabužiai paprastai būna prigludę prie kūno, t.y. ne per daug aptempti, bet tuo pačiu suteikiantys galimybę parodyti savo figūrą. Klasikinės kelnės yra tiesios, šiek tiek plačios, šiek tiek „bootcut“ arba vyriško stiliaus, o jų apačia turėtų būti apytiksliai 1-1,5 cm nuo grindų. Tinka ir klasikinių audinių siaurėjančios bei plačios kelnės, taip pat kelnės iki kulkšnių. Sijonai, lygiai taip pat, kaip ir elegantiškos suknelės, turėtų siekti šiek tiek aukščiau arba žemiau kelių. Tuo tarpu palaidinės, megztiniai ir švarkai turėtų atitikti jūsų liemens išlinkimą.

Jei jūsų turimi ir jums patinkantys klasikinio stiliaus drabužiai ne visiškai gerai jums tinka, visuomet galite pasinaudoti siuvėjų paslaugomis. Be to, ne viskas, ką dėvite, turi būti tobulai pasiūta ir prigludę. Visuomet galima derinti ir nestandartinius drabužius, kad jaustumėtės daug laisviau.

Nepamirškite vienspalvių neutralių drabužių

Drąsūs raštai gali būti labai rafinuoti ir stilingi, tačiau jei tik pradedate žengti link klasikinio stiliaus formavimo, pradžioje gali būti, kad jums tokie raštai neatrodys tinkami. Tokiu atveju neutralūs atspalviai gali būti puikus pasirinkimas. Vienspalvių drabužių šiuolaikinėje rinkoje yra daugybė, jie lengvai derinami ir padeda lengviau praplėsti garderobą.

Tipiški neutralūs atspalviai yra balta, juoda, tamsiai mėlyna, pilka, smėlio ir kreminė. Tačiau nemanykite, kad privalote apsirengti nuo galvos iki kojų juodai ar bet kuria kita neutralia spalva. Vienspalviai, tačiau skirtingi tos pačios spalvos atspalviai suteikia galimybę lengvai paįvairinti spalvinę gamą, kartu išliekant stilingomis. Taip pat galima pridėti nedidelių akcentų, kurie vientisą neutralią spalvą paverčia dar patrauklesne.

Neatidenkite pernelyg daug

Norint rengtis stilingai, visuomet reikia ir šiek tiek kuklumo – jokių mini sijonų, iškirptę atidengiančių glaustinukių ar marškinėlių arba liemenį apnuoginančių viršutinių drabužių. Jei rinksitės kuklesnius klasikinius drabužius, niekuomet neprašausite pro šalį ir galėsite būti užtikrintos, kad neparodėte per daug odos ir neperžengėte ribos – nepaisant to, apie kokią progą bebūtų kalbama.

 (481)