Ką patariama dėvėti pieštuko formos figūros moterims

Ką patariama dėvėti pieštuko formos figūros moterims

Formuodamos savo stilių sukate galvą, ką daryti su savo neapibrėžtu liemeniu? Manote, kad jūsų figūrai trūksta išlenkimų? Jei taip, tikėtina, kad turite pieštuko formos arba kitaip dar vadinamos stačiakampio formos figūrą. Šios formos figūrai būdinga vienoda krūtinės, liemens ir klubų apimtis, todėl figūra savo forma primena stačiakampį.

Jei turite pieštuko formos figūrą, jūsų pečių linija, krūtinė ir klubai yra maždaug vienodos apimties, turite mažai išreikštą arba visai neišreikštą liemens sritį, tiesius klubus, be ryškesnių išlenkimų, o jei priaugama svorio – jis tolygiai pasiskirsto visame kūne.

Kadangi pieštuko arba stačiakampio formos figūros viršutinė ir apatinės dalys yra proporcingos, reikėtų stengtis išryškinti liemenį vizualiai jį sumažinant, tokiu būdu tarsi padalijant stačiakampį. Jei esate labai lieknos ir norėtumėte daugiau apvalumų, galite proporcingai vizualiai padidinti viršutinę ir apatinę kūno dalį, o liemens liniją palikti tokią, kokia ji yra.

Bendro pobūdžio patarimai pieštuko formos figūrai

Jei jūsų figūra yra stačiakampio arba pieštuko formos, jums reikėtų stengtis vizualiai suformuoti lenktas linijas nuo liemens į viršų ir į apačią. Tam būtų naudinga dėvėti geros struktūros drabužius, kokybiškas liemenėles, eksperimentuoti su skirtingais kirpimais ir formomis, dėvėti ryškiaspalvius drabužius ne ties liemeniu, o viršutinėje ir apatinėje dalyje, strategiškai pasitelkti raštus, tekstūras ir detales, vengti beformių ir per didelių drabužių.

Siekiant suformuoti geriau matomą liemens liniją, juosmenį galima apjuosti diržu, aplink liemenį dėvėti tamsesnių spalvų drabužius ar aksesuarus, pvz., tamsios spalvos diržą, viršutinės dalies drabužių nesukišti į kelnes ar sijoną, vengti drabužių iki liemens arba kuriuose ties liemeniu yra akį traukiančių detalių.

Norint savo figūrai suteikti šiek tiek daugiau apvalumų, tinka apvalios iškirptės. Dekoruotos iškirptės, pvz., nėriniuotais apvadais ar su raukiniais, gali padėti nukreipti dėmesį į viršų ir sukurti papildomos apimties įspūdį. Jei norite pabrėžti liekną figūrą, tiks siauros iškirptės, tačiau kartu reikia akcentuoti liemenį, o kvadratinių bei tiesių iškirpčių reikia vengti.

Formuodamos aprangos stilių pieštuko formos figūrai nepamirškite apie rankoves. Šios figūros tipui tinkamos rankovės prideda žavesio ir apimties viršutinei arba apatinei kūno daliai – priklausomai nuo pasirinkto rankovių ilgio. Norint vizualiai padidinti apimtį, rankovės turėtų būti laisvos ir plačios, o prigludusios rankovės netiks.

Pieštuko formos figūra ir jai tinkantys drabužiai

Susipažinus su bendro pobūdžio aprangos stiliaus patarimais, naudinga sužinoti ir kokie drabužiai geriausiai tiktų pieštuko formos figūrai.

Marškiniai ir marškinėliai

Pasirinkti marškinėliai ir marškiniai jūsų figūrai turėtų sukurti didesnės apimties įspūdį pečių, krūtinės ir klubų srityje ir susiaurinti liemenį. Tam tiktų marškiniai su diržu, prigludę prie krūtinės ir į apačią platėjantys marškiniai. Diržai taip pat yra puikus būdas liemens linijos formavimui. Naudinga pasirinkti ir tamsesnes spalvas, nes jos dar labiau lieknina.

Marškinių ir marškinėlių ilgis turėtų būti iki klubų, o įvairių papildomų detalių naudojimas ties viršutine dalimi gali pridėti papildomos apimties ir pabrėžti krūtinę, tačiau svarbu, kad tokios detalės būtų ties krūtine arba aukščiau, o ne aplink liemenį. Venkite languotų marškinių, nes jie padarys jūsų figūrą beformę.

Megztiniai, džemperiai ir kiti viršutinės dalies drabužiai

Labiausiai tinka laisvo kirpimo mezginiai su išlenktomis detalėmis. Galite rinktis drąsius audinius ir raštus. Dailesnei figūrai suformuoti galite rinktis ilgesnius ir stambesnius megztinius su įvairiais dryžiais, nes jie figūrai suteiks papildomų išlinkimų.

Tinka ir įvairiaspalviai horizontalūs dryžiai, nes jie padeda sukurti skirtingų proporcijų iliuziją. Tokie drabužiai taip pat neturėtų būti ilgesni nei klubų linija, kad neatkreiptų dėmesio į liemenį. Venkite prigludusių ar aptemptų viršutinės dalies drabužių, nes jie išryškins stačiakampio formas.

Striukės ir švarkai

Striukė turėtų būti susegta arba perjuosta diržu ties liemeniu, kad sukurtų formą. Krūtinės linijai praplėsti tinka įvairūs puošybos elementai, pvz., kišenės, petnešos, sagos, atvartai ir kt. Striukė ar švarkas turėtų baigtis žemiau liemens, kad jo nepabrėžtų. Naudojant diržą taip pat galima vizualiai sumažinti liemenį. Striukės ir švarkai iki juosmens bei papildomos detalės aplink juosmenį netiks, nes vizualiai pridės liemeniui papildomos apimties.

Paltai

Paltai turėtų būti šiek tiek prigludę arba atitikti natūralų tiesų pieštuko formos figūros siluetą. Ilgesni paltai, siekiantys virš kelių, gali pailginti figūrą. Liemenį galima pabrėžti diržu. Naudinga rinktis paltus su įvairiais papildomais elementais ties pečių ar klubų linija, pvz., dideliais atvartais, kišenėmis, diržo laikikliais ir kt.

Džinsai

Rinkitės džinsus su įvairiais papildomais elementais klubų srityje, kurie padėtų suformuoti išlenktas linijas. Puikiai tiks džinsai su užpakalinėmis kišenėmis. Pieštuko formos figūrai labai tinka „bootcut“ stiliaus džinsai, kadangi apačioje jie šiek tiek platėja, apatinei kūno daliai suteikdami reikiamos apimties ir išlenkimų, ir sušvelnina stačiakampio formą. Jei mėgstate siaurus džinsus, pabrėžiančius lieknas kojas, jie turėtų būti aptempti ties klubais, kad padėtų sukurti išlenktas linijas.

Kelnės

Platėjančios arba plačios kelnės prideda apimties. Vertėtų rinktis kelnes su klubų, šlaunų ar kojų detalėmis, pavyzdžiui, su klostėmis, kišenėmis ar atlenkimais, kad apatinė kūno dalis būtų dar įdomesnė. Tinka languoti ir minkšti audiniai. Tiesaus kirpimo kelnės nerekomenduojamos, nebent norėtumėte pabrėžti tiesią figūros formą.

Suknelės

Suknelė viršuje ir apačioje turėtų būti subalansuota bei pabrėžti liemenį. Stačiakampio formos suknelės ar suknelės su „princesės“ siūlėmis gali būti puikus pasirinkimas. Be to, nepamirškite, kad diržas yra tiesiog būtinas, nes jo pagalba lengvai pasieksite norimą rezultatą, suformuodamos gražią liemens liniją.

Jei suknelė platėjanti, būtina subalansuoti viršutinę dalį papildomomis detalėmis arba didesnės apimties rankovėmis, pvz., su raukiniais. Tokį patį rezultatą galima sukurti ir spalvų pagalba, nes strategiškai derinant spalvas ties liemeniu jį vizualiai susiaurinsite. Naudinga rinktis sukneles kurios ties liemeniu yra tamsesnės spalvos arba prie suknelės priderinti tamsų diržą.

Sijonai

Į apačią platėjantys sijonai su papildomomis detalėmis, pvz., raukiniais, languotomis klostėmis ir kt., bei ryškios ir šviesios spalvos padės sukurti norimą apimtį. Puikiai atrodys ir pieštuko formos sijonai, jei jie sieks kelius ir bus siaurėjantys šonuose. Galite dėvėti ir tiesius bet kokio ilgio sijonus, tačiau nepamirškite akcentuoti liemens. Stačiakampio figūros tipo moterims nereikėtų rinktis kampuotų A formos sijonų – geriau pasirinkti šiek tiek platėjančius A formos sijonus.

Žodis pabaigai

Jei turite pieštuko arba stačiakampio formos figūrą, šių patarimų turėtų pakakti, kad daugiau kasdien nebeužduotumėte sau to paties jau seniai pabodusio klausimo, ką apsirengti. Jei suformuosite savo figūros tipą atitinkantį stilių, kasdien jausitės patogiai ir pasitikėsite savimi!

 (426)